joi, ianuarie 27, 2011

joi, ianuarie 20, 2011

Frank Gehry despre muzeul Guggenheim din Bilbao

N-avem nevoie de tradatori!

Am citit un text excelent al lui Alex, plecat de 5 ani din Romania. Completez ca am stiinta de situatie prin prisma experientei unor prieteni foarte apropiati (tot din SUA) care au vrut sa se intoarca in Romania ca asistenti la Magurele (ei avand doctorate si postdoctorate, la momentul respectiv fiind la Harvard si MIT) si carora li s-a comunicat ca nu e nevoie de ei, ca au studenti buni care au stat in tara!!! :-(
In plus am vazut si ostilitatea cu care erau intampinati profesori straini care veneau la noi si "ne dadeau lectii" Pai da' ce, noi stim mai bine ca ei numai ca pana acum n-am avut ocazia sa aplicam ce stim, dictatura masii...
Trist dar adevarat.

"Fiecare face, dupa aceea, ce crede si ce poate. Unii se intorc imediat, altii raman. Altii vor sa se intoarca dupa ce termina, numai ca sa constate, cu stupoare, ca tara s-a inchis in urma lor. Guvernul nu plateste banii promisi bursierilor. Replica celor care aud despre asta? “Las’ sa munceasca pentru bani, ce sa li se dea totul de-a gata!” Banca Nationala Romana nu recunoaste diploma in economie de la Harvard. Replica lor? “Dom’le, asta e ca diploma de liceu la mine…daca luai cursuri la ASE, altceva era.” Pilele nu-ti trebuie ca sa pleci afara, iti trebuie ca sa te intorci. Si cu toate astea, indignare nationala fara de imaginea Romaniei in exterior. Cine ne mai intelege…?"

Citeste tot articolul aici.

marți, ianuarie 18, 2011

vineri, ianuarie 14, 2011

luni, ianuarie 10, 2011

Patagonia

luni, ianuarie 03, 2011

Bucurie, pace si liniste

La multi ani!

A venit astazi cineva de la cablu si a refacut conexiunea, acum am net din nou. Era cablul iesit din panoul lor. Am constatat lipsa de cateva zile insa n-am protestat pana aseara, m-am gandit ca o fi vreun semn. Dar a fost bine, am scapat de dorinta de a deschide calculatorul :-)
Si azi am citit textul lui Plesu...

"În vremuri aşezate, apropierea sărbătorilor aduce cu sine o rarefiere a timpului, o încetinire a trepidaţiei zilnice, mergînd pînă la suspendare. Sărbătoarea e odihnă, anticipare a Împărăţiei Cereşti, despre care Apostolul Pavel spunea că înseamnă, între altele, bucurie şi pace. Perioada sărbătorilor e o multiplicare a Duminicii săptămînale, o ieşire din cadenţa muncii, destinderea bine meritată de după efort. Alergarea cotidiană ajunge la un liman recuperator, se deschide pe verticală, către statica incoruptibilă a stelelor fixe."

Mai departe aici.