vineri, aprilie 10, 2009

Principele Radu Duda…

…va candida la presedintia Romaniei.

Sincer sa fiu sunt putin blocat. Cred ca este mai simplu sa reactioneze intr-un fel pentru cei care cauta o alternativa la Basescu si nu sunt satisfacuti de PSD sau PNL.

Ca sa fie clar de la inceput, pentru cei care nu ma stiu, eu sunt regalist convins. Cu toate acestea sunt un om rational si nu un fan neconditionat. Accept de exemplu ca regele Carol al doilea a fost un dezastru pentru Romania si pentru imaginea casei regale romanesti.

In cazul de fata am doua probleme principale:
- una este ca principiu in sine - un rege sa devina presedinte mi se pare o blasfemie si poate parea mai degraba a oportunism. E adevarat ca in cazul lui Radu Duda sunt mult mai relaxat din punctul asta de vedere decat in cazul Regelui Mihai, dar totusi face parte din casa regala. Cand a venit Campeanu cu tampenia aia cu candidatura Regelui la presedintie, a sarit toata lumea - si pe drept cuvant. Pe de alta parte avem exemplul bulgaresc, Simeon ce a facut, a ajuns prim ministru si...?
- a doua este ca, cel putin asa cum il percep acum pe Radu Duda, nu ar fi altceva decat om de paie precum Emil Constantinescu, care poate avea intentii bune si frumoase insa nu ar avea puterea sa schimbe nimic important – posibilitatea ca sa se retraga apoi dezgustat de mediul politic romanesc fiind destul de mare.

Un prieten spunea ca se astepta la o reactie dura gen anii ’90 referitor la Regele Mihai. Eu doar cred ca in ceea ce priveste reactiile si laturile, stati putin...inca nu le-a picat fisa, i-a luat pe nepregatite sau nu l-au luat in serios. Pun pariu ca o sa se imputa treaba si or sa inceapa aceleasi cretinatati si jeguri ca acum cativa ani. "Ce-i mai trebuie astuia, care are de toate - palate, castele, tablouri furate de la poporul roman... ce, vrea sa ne suga si sangele? Huooooo"

Asadar, trebuie sa ma mai gandesc...aveti opinii?

UPDATE 23 aprilie
Articol Dilema Veche - Prezidentiabilii, Andrei Plesu

Un comentariu:

  1. Salut,

    mie imi place Radu Duda si am incredere in el. Insa nu cred in sansele lui. Nu are suficienti bani pt mititei si galeti la toata Romania... :)

    http://razvanpascu.ro/2009/04/26/de-ce-imi-place-printul-radu-duda/

    RăspundețiȘtergere