joi, iulie 30, 2009

Informatii imobiliare noi

Piata imobiliara din Romania traieste, ca dealtfel toata societatea romaneasca, la extreme. Daca e sa ne aducem aminte efervescenta din 2006-2007-2008 si daca privim lentoarea cu care se misca lucrurile astazi, pare greu de inteles. Prin alte parti lucrurile sunt mult mai echilibrate, dar asa este si viata acolo, asa sunt si oamenii. La urma urmei confirmam prin tot ceea ce facem felul nostru de a fi. Intrebarea este, daca suntem de acord ca echilibrul este dezirabil, cum ajungem la el?

Pana una-alta invatam din mers si cu cat mai multe informatii avem cu atat am avea mai multe optiuni. Sigur, ar trebui sa capatam si abilitatea de a face conexiuni si de a interpreta datele, dar cu timpul vine si asta. Ne facem mana cu politica.

Asadar ramane problema de unde luam informatie bruta, nealterata si cat mai completa. Nu exista lucruri perfecte pe lume. In plus, traim inca intr-un spatiu alterat de paranoia si practici neortodoxe si in afaceri, in care un gentlemen's agreement sau Ein Mann, ein Wort! sunt relativ rare si nesigure. Cel putin imobiliarele sunt inca invaluite in mister, nu exista transparenta si nu exista studii/cercetari credibile publice, pe care sa le poti analiza. Nu a fost putinta sau nu a fost dorinta, cine stie - poate ambele. Sunt convins ca o sa vina si vremea aia.

Pana atunci va propun sa va aruncati ochii pe un portal imobiliar (de care ma ocup) si sa-mi spuneti, daca doriti, parerea voastra sincera. Va multumesc!

PS. si ultimul newsletter ;-)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu