miercuri, aprilie 28, 2010

Dead by PowerPoint

Cand vom descifra asta vom castiga razboiul, se pare ca a spus generalul McChrystal, seful armatei americane si al NATO in Afganistan atunci cand i s-a prezentat slide-ul.
Aici gasiti articolul "We Have Met the Enemy and He Is PowerPoint" din The New York Times.

marți, aprilie 27, 2010

Ce competenţe şi abilităţi sociale aveţi?

"Am început aşadar, spăsit, să înşir mici introspecţii timide: sînt politicos, ba chiar curtenitor uneori, sînt împăciuitor, intru uşor în vorbă cu oamenii (adică s-ar putea spune că sînt sociabil), am simţul umorului (asta e foarte important!)... A, şi ştiu să ascult, asta e o mare calitate a mea! Dar la ce dracu’ folosesc toate astea pentru a coordona un doctorat în antropologie? – m-am nedumerit eu singur uitîndu-mă la ce aşternusem pe ecran la rubrica respectivă."

Tot textul il gasiti aici.

luni, aprilie 26, 2010

sâmbătă, aprilie 24, 2010

Easy Rider

vineri, aprilie 23, 2010

Observatiile filozofului Lachlan McLachlan's

"Anything is possible if you don't know what you are talking about."

"When the body is fully immersed in water, the telephone invariably rings."

"He who laughs last, thinks slowest."

"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach a man to fish and he will sit in a boat all day drinking beer."

"When women see the first strand of grey hair they think they are going to dye..."

"Don't worry about avoiding temptation. As you grow older, it will avoid you."

"The average woman would rather have beauty than brains, because the average man can see better than he can think."

"Don't worry about what people think - they don't do it very often."

"No husband has ever been shot while doing the dishes."

mai multe gasiti aici.

miercuri, aprilie 21, 2010

luni, aprilie 19, 2010

Soldati, in timpul liber

via Turambar. Mai multe aici. Absolut haioase si multe :-)

sâmbătă, aprilie 17, 2010

Prinsi intre ape

vineri, aprilie 16, 2010

Sefu'


Weekend placut!

Imagini Eyjafjallajökull, Iceland


Mai multe imagini spectaculoase, aici.

joi, aprilie 15, 2010

Ecological correctness

Mai multe detalii pe dornob

miercuri, aprilie 14, 2010

Ce stiti despre Frank Vincent Zappa?



un documentar in 6 parti despre Frank Zappa. Desigur, gasiti info si pe Wikipedia. Enjoy!

marți, aprilie 13, 2010

Katyn


"Masacrul de la Katyń (cunoscut şi ca incidentul de la Katyń sau masacrul din pădurea Katyń; Katyń, pe ruseşte Катынь (Katîn), este un sat situat la 20 de km vest de oraşul Smolenskdin Rusia) a fost o execuţie în masă a unor cetăţeni polonezi de către forţele poliţiei secrete sovietice în timpul celui de-al doilea război mondial.

În timpul acestei acţiuni, aproximativ 22.500 (potrivit cercetătorului rus Victor Zaslavsky) de cetăţeni polonezi au fost executaţi în trei locuri diferite în primăvara anului 1940. Majoritatea celor ucişi erau ofiţeri capturaţi ca prizonieri de război în timpul războiului polonez de apărare din 1939, dar printre cei executaţi se aflau şi numeroşi civili. Cum sistemul polonez de recrutare cerea tuturor absolvenţilor unei universităţi să devină ofiţeri în rezervă, sovieticii au reuşit prin acele asasinate să distrugă o mare parte a intelectualităţii poloneze, ca şi a evreilor polonezi şi a bieloruşilor polonezi.

Din documentele cercetate îndeosebi în perioadele guvernărilor Gorbaciov şi Elţîn reiese că poliţia politică NKVD a selecţionat cu premeditare pentru execuţie ofiţeri şi oameni cu pregătire, ingineri, profesori, avocaţi, funcţionari înalţi, latifundiari, aristocraţi, preoţi. NKVD-ul a aplicat o epurare pe criterii de „clase sociale” (subliniază, bazat pe documente, cercetătorul Zaslavsky). Ordinul de execuţie, a fost emis de NKVD la 5 martie 1940 şi a fost semnat şi de Nikita Hruşciov, potrivit unei mărturii documentate din partea şefului NKVD-ului, Lavrenti Beria.

Descoperirea de către nazişti în 1943 a uneia dintre gropile comune, după ce armata germană ocupase în 1941 zona respectivă a precipitat ruperea relaţiilor diplomatice dintre Uniunea Sovietică şi guvernul polonez în exil de la Londra.

Deşi, chiar înaintea prăbuşirii URSS-ului, autorităţile ruseşti au recunoscut rolul sovieticilor în masacru (procuratura militară sovietică a început ancheta în 1989), există anumite resentimente în Rusia în legătură cu aceste probleme, guvernele ruseşti succesive refuzând să numească masacrele crime de război sau acte de genocid, ceea ce ar duce la necesara urmărire în justiţie a făptaşilor aflaţi încă în viaţă. Mulţi ruşi continuă să creadă ca fiind adevărată versiunea propagandei guvernamentale sovietice de până în anul 1989, conform căreianaziştii, care invadaseră Uniunea Sovietică în 1941, ar fi fost autorii masacrelor.

Gorbaciov şi-a cerut scuze în octombrie 1990 faţă de poporul polonez, însă nu a permis publicarea ordinului de execuţie. Acel document sovietic a fost înmânat preşedintelui Poloniei, de preşedintele Elţin, abia în 1992 (v. pe larg mai jos). În 2005, autoritatea rusă de competenţă pentru anchetarea cazului (în locul fostei procuraturi militare sovietice) a dispus, fără o evaluare juridică clară, închiderea cazului şi declararea a 116 dintre 183 de dosare privind masacrul de la Katyń drept secret de stat."

(mai multe detalii pe Wikipedia, aici)

Update:

Rezoluţia 144 a Biroului Politic al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice – 5 martie 1940 via patruped:bun


vineri, aprilie 09, 2010

Weekend again

miercuri, aprilie 07, 2010

Ion Iliescu, din nou

Acum, ca au trecut sarbatorile, sa revenim la problemele cotidiene. In cazul in care l-ati scapat, va recomand un articol de pe blogul lui Vladimir Tismaneanu despre Ion Iliescu si implicarea lui in istoria acestei tari. Aveti mai jos un fragment iar pentru tot articolul puteti intra aici.

"Aflam acum, gratie istoricului Adrian Cioflanca, cat de implicat a fost Ion Iliescu in campaniile imptriva postului de radio “Europa Libera”. Dar si in cele impotriva religiei si in acelea, de o stupiditate fara margini, impotriva modelor “occidentale” (jeans, plete, barba, fuste scurte, muzica rock etc). Vedea pretutindeni pe atunci, la sfarsitul anilor 60 si inceputul anilor 70, incercari de subminare, huliganism, “slabiciuni ideologice”. Doamna Ana Sincai poate depune marturie pentru rolul lui Ion Iliescu, pe atunci Ministrul Tineretului (functie detinuta ex oficio de seful UTC-ului) in pedepsirea partcipantilor la demonstratia studenteasca de Cariun din 1968. In 1970, cerea cu virulenta indignare anti-occidentala “intarirea vigilentei revolutionare” si saluta echipele terorizante care se ocupau cu sfasierea fustelor si tunsul obligatoriu in numele “asanarii strazii” (anticipare a apelurilor din aprilie-iunie 1990 pentru “curatirea” Pietii Universitatii!). Mai suntem unii care ne amintim acele clipe deopotriva rusinoase si absurde. Eu unul imi amintesc, era cred in toamna anului 1970, asemenea raiduri chiar in fata cladirii rectoratului Universitatii din Bucuresti. Sunt sigur ca numerosi fosti colegi isi amintesc cu oroare de acele actiuni infame menite sa anihileze orice expresie a autonomiei individuale. Acum stim ca Ion Iliescu nu doar ca le aproba, dar le si le patrona."

joi, aprilie 01, 2010

Cantari ortodoxe

Istoria pacalelii de 1 aprilie

"Traditia spune ca pacalelile trebuie facute pana la ora pranzului. Pacalelile facute dupa ora pranzului, deci dupa ora 12, se spune ca aduc ghinion celui care pacaleste. De asemenea, casatoria nu este recomandata de 1 aprilie: se spune ca barbatul care se insoara de 1 aprilie va fi sub papuc toata viata."

tot articolul il gasiti aici.

Ceva idei de farse gasiti aici. E cam tarziu pentru azi, daca nu vreti sa va aduca ghinion insa puteti risca daca vreti.