joi, mai 28, 2009

Mai bine-i dau foc!

Tocmai am citit un text al lui Andrei Vacaru, consultant - iMONDO Imobiliare Timisoara.
Si m-a izbit un fragment in care povestea despre atitudinea unor proprietari care e o chintesenta a gandirii romanesti si impreuna cu "sa moara capra vecinului" si cu "eu l-am facut, eu il omor" formeaza profilul daco-romano ponticului ramas pe aceste plaiuri sa se lupte cu criza injusta ce ne doboara pe capete. Mai ramane sa dam foc la holde (asta in cazul fericit in care seceta sau lacustele nu vor desavarsi treaba inainte) si sa otravim fantanile retragandu-ne in munti in asteptarea unor vremuri mai prielnice frecatului menta si revenirea productiei de Ferrari.

Asadar, un proprietar spunea de curand: "am avut cumparator la 160.000 euro in aprilie 2008, cu banii jos si n-am vrut sa vand. Dar acum nu las sub 100.000 de euro. Mai bine-i dau foc."

2 comentarii:

  1. Nu sint de acord , fiecare are "calculelele"lui, poate are onu' timp sa astepte pina isi "revine" piata , in "zgura masii" , pina la urma asta nu e prea grav , ci despre partea de agricultura , unde nu au miscat mai nimic si vine si seceta si criza si ne ducem in p---a calului cu totii, ca o sa ne coste si mincarea f.scump. Nu cred ca e vorba de mentalitate daco-geto-slavo-danubiano-cumano-agricola , faptu' ca o mina de mirlani se vor imbogati si anu asta din import de cereale , pe care le vor vinde la preturi si uriase si niste fermeiri cumsecade vor da iar faliment si niste multi amariti vor face foamea. Faptul ca niste javre si neamuri proaste sint nesimtiti si necinstiti si in colaborare cu vesnicele guverne de cacao din Romania isi bat joc de noi nu tine de mentalitatea poporului.
    V-as propune insa o meditatie mai profunda asupra cuvintului "munca" cuvint ce ne-a parvenit, in mod nefericit , din limba maghiara, el neexistind nici in plan fizic , nici verbal , la poporul daco roman, rezultind deci , ca stramosii nostrii erau fericiti ocupinduse cu stuparitul , vita de vie si crestera oilor , ocupatii profund ezoterice si care nu implicau infamul cuvint de mai sus.Cind chiar le lipsea ceva mergeau la ciordeala si totul era rezolvat. Meditati , meditati si iar merditati...sa moarta mama

    RăspundețiȘtergere
  2. In studiul balonului imobiliar se spune ca, ultima etapa inainte de revenirea la normalitate, este capitularea. Articolul asta dorea sa spuna: mai avem pana la faza aceasta. Asa ca, indiferent ce vom crede, pana nu vom integra criza in mentalitatea noastra si nu vom vedea normalitatea, nu vom scapa de criza.

    Cat despre munca, referitor la comentariul de mai sus, se spune ca este acea activitate pe care trebuie sa o faci dar nu-ti face placere. De aceea daco-getii-ponticii nu aveau termenul de munca in dictionar pentru ca oiereau, stupareau, zamolxeau sau traiau din placere, nu din obligatie: pana ne-au exportat unii sila.
    Sa fim seriosi.

    RăspundețiȘtergere