vineri, iunie 26, 2009

„veveriţa_bc”

Cine este veverita? Habar nu am. Dar asta conteaza mai putin... de fapt, in subtext, este vorba de responsabilitate si de exemplu personal. Sau institutional.
Mai multe detalii in articolul din Cotidianul, aici.
Ideea este ca fiecare ar trebui sa respecte legea chiar daca este sigur ca nu l-ar prinde nimeni in cazul in care ar incalca-o sau chiar daca stie ca n-ar pati nimic daca ar fi prins. Lege scrisa sau de bun simt. Dar cred ca pentru asta trebuie sa se formeze mai intai un reflex conditionat, pavlovian... gresesti-platesti. De la hartiile aruncate pe jos pana la cine stie ce crima. Fara constrangere nu cred poti sa-l faci pe om sa gandeasca de doua ori inainte de a face ceva.

2 comentarii:

  1. poti, daca omuletul vine cu oarece 'bagaj ' in lumea asta. Iti place emisiunea'Profesionistii' a Eugeniei Voda?! Mai este unsa pe TVRTrinitas, duminica, tot asa...mai sunt tot felul de reportaje care incarca sufletul...cu oameni deosebiti. Si nu mai vedem 'hirtiile negre' din educatia unora.

    RăspundețiȘtergere
  2. imi place si ma uit uneori si la emisiunile pe care le-am mai vazut o data insa ideea este ca invitatii de acolo ca si cei invitati de Catalin Stefanescu (Garantat 100%, alta emisiune care-mi place)sunt formati de oameni care au avut acel bagaj. Daca parintele n-are bagaje copilu' ia si el ce gaseste pe strada...

    RăspundețiȘtergere