marți, iulie 21, 2009

Proiect Zaha Hadid in Chaoyangmen Soho


Un nou proiect al Zaha Hadid Architects in Beijing a fost facut cunoscut de curand. Acesta este un proiect impresionant care va avea atat functiuni rezidentiale cat si comerciale. Mai multe detalii gasiti aici.


Citeam acum ceva vreme despre Dorobanti Tower, un proiect al arhitectei Zaha Hadid in Bucuresti. Sincer speram ca acest proiect sa fie aprobat si sa se faca. Se pare ca nu se mai pune problema. Ne lipsesc constructii reprezentative de genul acestuia si mai ales facute de nume importante ale arhitecturii mondiale. Sigur ca, in cazuri ca acesta, apar voci care sa critice proiectul, cum ca va distruge vecinatatile, cartierul sau ca nu este pregatita infrastructura sa suporte asa ceva. Macar sa se faca, cred ca se pot gasi solutii de a rezolva toate problemele.

courtesy of arhiCentral

7 comentarii:

  1. Orice s-ar face in Romania, se gasesc carcotasi care sa spuna ca nu este bine. In general asa este, dar uneori mai sunt si lucruri bune...

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi plac toate proiectele'futuristice' din Dubai, cel mai mult 'Teatrul' ,nu stiu daca e gata anul acesta. Ai vedea in Bucuresti niscai'Turnuri dansatoare' sau un mall in care s-ar putea schia? Unde?(zona).p.s. si mie imi plac proiectele Casei Zaha Hadid.O saptamina RODNICA!

    RăspundețiȘtergere
  3. da , asa e ,daca-l facem si pe Tower asta,chiar ca nu ne mai lipseste nimic! Bucurestiul (cam ca toata tara!) n-are statie de epurare a apei , gropi ecologice , dar e foarte clar ,ca ceva proiectele de la Zaha Hadid o sa ne salveze, capitala va mirosi pestilential dar vom avea constructii care sa ne reprezinte.Personal imi voi achizitiona o tichie de margaritar s-o port la inaugurarea turnului, ce conteaza ca nu sint chel?

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Ioana
    da, as vedea multe ;-)
    de exemplu pe langa Casa Poporului ar fi o solutie
    @ Iock
    in primul rand, vorbim de doua lucruri diferite, investitii private si investitii ale administratiei publice. in al doilea, mergand pe logica asta si facand abstractie de provenienta fondurilor, stai pe-aproape vreo 50 de ani sa se canalizeze si asfalteze toate strazile din oras si dupa aia sa ne gandim la constructii moderne si alte prostii... come on!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cineva important, ambasador al unei tari vestice in Romania, spunea la o serata ca romanii sunt traditionalisti exact acolo unde nu trebuie ... si facea referire la proiectele arhitectonice de viitor ale Bucurestiului ...

    S-au darimat constructii vechi de valoare, ce mai puteau si consolidate si restaurate ... ce se va construi?

    ... depinde cine hotaraste ...

    RăspundețiȘtergere
  6. pacat ca nu exista un cartier de afaceri in bucuresti. din cate vad, zona victoriei incearca sa aiba o anumita nuanta dar este departe... nu sunt de acord cu cei care nu sunt de acord cu noile constructii. eu sincer consider ca romania are nevoie de asa ceva. cat despre drumuri si canale, exact cum ai zis si u, sunt doua lucruri diferite, dar oamenii se pare ca nu inteleg anumite lucruri minimale: diferenta dintre privat si stat.

    RăspundețiȘtergere
  7. Draga Ioana si gropile ecologice si statiile de epurare a apei si cele de transformare a gunoiului si rezidurilor in biogaz,energie termica sau electrica , tin tot de investitii private , este doar vorba de niste prioritati ale primariilor,in raport , sa zicem , cu alegatorii. Mai simplu , exista firme private , straine care bat pe la usile primariilor marilor orase (din Romania bineinteles!),pentru proiecte privind protectia mediului,salubrizarea, obtinerea de energie din ele , samd ,si care de 10 -15 anu nici nu sint luate in seama , astfel ca am ajuns ca toate gropile ecologice din tara nu sint conforme cu normele UE si bineinteles o sa platim o gramada de amenzi ,tot noi papagalii. Mai simplu , care ne sint prioritatile, ca ,cel putin ,in Bucuresti de cladiri de birouri ,mall-uri , samd , ne mai lovim, dar daca mergem sa vedem niste gropi de gunoi adevarate, pe linga marile orase si intelegem unde ne duce ignoranta ,s-ar putea sa ne dorim altceva!

    RăspundețiȘtergere