miercuri, aprilie 07, 2010

Ion Iliescu, din nou

Acum, ca au trecut sarbatorile, sa revenim la problemele cotidiene. In cazul in care l-ati scapat, va recomand un articol de pe blogul lui Vladimir Tismaneanu despre Ion Iliescu si implicarea lui in istoria acestei tari. Aveti mai jos un fragment iar pentru tot articolul puteti intra aici.

"Aflam acum, gratie istoricului Adrian Cioflanca, cat de implicat a fost Ion Iliescu in campaniile imptriva postului de radio “Europa Libera”. Dar si in cele impotriva religiei si in acelea, de o stupiditate fara margini, impotriva modelor “occidentale” (jeans, plete, barba, fuste scurte, muzica rock etc). Vedea pretutindeni pe atunci, la sfarsitul anilor 60 si inceputul anilor 70, incercari de subminare, huliganism, “slabiciuni ideologice”. Doamna Ana Sincai poate depune marturie pentru rolul lui Ion Iliescu, pe atunci Ministrul Tineretului (functie detinuta ex oficio de seful UTC-ului) in pedepsirea partcipantilor la demonstratia studenteasca de Cariun din 1968. In 1970, cerea cu virulenta indignare anti-occidentala “intarirea vigilentei revolutionare” si saluta echipele terorizante care se ocupau cu sfasierea fustelor si tunsul obligatoriu in numele “asanarii strazii” (anticipare a apelurilor din aprilie-iunie 1990 pentru “curatirea” Pietii Universitatii!). Mai suntem unii care ne amintim acele clipe deopotriva rusinoase si absurde. Eu unul imi amintesc, era cred in toamna anului 1970, asemenea raiduri chiar in fata cladirii rectoratului Universitatii din Bucuresti. Sunt sigur ca numerosi fosti colegi isi amintesc cu oroare de acele actiuni infame menite sa anihileze orice expresie a autonomiei individuale. Acum stim ca Ion Iliescu nu doar ca le aproba, dar le si le patrona."

2 comentarii:

  1. iliescu nu se dezminte...e un antiroman prin excelenta...

    RăspundețiȘtergere
  2. E rus sadea si antiroman. Un tradator cu nume romanesc. Ca si Roman si alti "emanati". Scapam repede de ei, nicio grija: tavalugul s-a pornit!

    RăspundețiȘtergere