luni, octombrie 11, 2010

Cine este vinovat pentru dubla noastra masura?

Primul lucru cand deschid Business Magazin este sa citesc articolul lui Umberto Eco de la sfarsitul revistei. Invariabil.

"Suntem cu adevarat (noi) animale foarte ciudate, capabile de mari iubiri si cinisme inspaimantatoare, gata sa protejam un pestisor rosu si sa fierbem de vie o langusta, sa strivim fara remuscari un miriapod, dar sa judecam ca barbara uciderea unui fluture. Asa se face ca ne servim de doua greutati si doua masuri pentru doua condamnari la moarte, cu alte cuvinte ne scandalizam pentru una si ne prefacem ca nu stim de cealalta.

Uneori, exista tentatia de a-i da dreptate lui Cioran si de a crede ca Geneza, scapata din maini de Dumnezeu, a fost la cheremul unui Demiurg neindemanatic si carpaci, probabil putin cam cherchelit, care s-a apucat de treaba cu ideile destul de neclare."

Tot textul aici.

2 comentarii:

  1. ...Mr. Catalin Zafiu, cum sa va spun eu, dupa o anumita virsta nu prea mai vad asa de bine, n-ar fi mai cugetat daca ati schimba fontul, literele si negrul prea negru. ...ziceam si eu. Altfel spus, avem ceva lecturi comune, chestiune imbucuratoare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Ioana,

    scuze, n-a fost cu voie insa uneori, dupa ce incerci tot posibilul, te dai batut. Ma refer la calculator, desigur :-)
    Am incercat sa-i schimb culoarea de 10 ori, in tot felul de nuante... n-a vrut si pace. La urmatorul subiect si-a revenit. Nu stiu ce a avut si am invatat ca nu e bine sa te pui cu masinile :-)

    RăspundețiȘtergere