miercuri, septembrie 07, 2011

12 din cele 24 de capricii



"Dragi prieteni,

Am o mare bucurie in a va invita la evenimentul de lansare al DVD-ului pe care l-am realizat, “24/24”. Va astept Luni, 12 Septembrie, in Piata Festivalului George Enescu, incepand cu ora 19.00. Va voi astepta cu Stradivarius-ul in mana, pregatit sa va incant cu 12 din cele 24 de capricii ale lui Paganini, si asta nu e tot, dar nu vreau sa stric surpriza.

“24/24” s-a materializat la cativa ani dupa ce am primit vioara Stradivarius si am inceput sa sustin turneul “Stradivarius”. Reprezinta de fapt esenta muncii incepute odata cu invatarea celor 24 de capricii ale lui Paganini. Aţi făcut vreodată bungee jumping? Dacă da, atunci ştiţi cam ce am simţit eu în clipa în care m-am hotărât să pregătesc toate capriciile pentru turneul Stradivarius 2011. Senzaţia de gol, de pericol iminent şi apoi explozia de trăiri, de culori – ca un foc de artificii… În mod cert, nu este o integrală ca oricare alta. Aceste capricii reprezintă tot ce s-a scris mai greu vreodată pentru vioară. Dar iata ca o munca de 24 din 24 le-a condensat intr-un DVD pentru voi.

“24/24” a pornit, ca idee de proiect, de la lungile zile in care exersam capriciile. Mi s-a parut natural sa numim DVD-ul dupa ceea ce a insemnat de fapt: 24 in toate formele sale, fie reprezentand durata unei zile sau numarul total al capriciilor pe care le-am “imblanzit”.

Personal, consider acest DVD forma tuturor manifestarilor mele artistice de pana acum. Veti gasi in interior proiectii folosite in cadrul turneului, dar si filmari noi, aparute exclusiv aici. Imi doresc sa gasiti interesante si “capriciile” reprezentate vizual, fiecare din cele 4 realizate pana acum gasindu-se sub forma de cover in DVD. Vor putea fi si colectionate, si sper sa va uimeasca pe atat de mult pe cat m-au uimit si pe mine.


Va imbratisez,
Alexandru Tomescu"

www.facebook.com/AlexandruTomescuOficial

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu