marți, august 11, 2009

Interviu Andrei Plesu

Un interviu in Adevarul cu Andrei Plesu

"Petre Ţuţea e citat mereu acum de unii adulatori fanatici, într-o variantă care te face să crezi că era un apucat. Or, dacă stăteai cu el la taclale, observai cum tot ce spunea căpăta un „comentariu de subsol” relativizant.
Când, în anchetă, declara vertiginos: „Sunt, înainte de toate, român, ortodox şi militarist. Trebuie să ne înmulţim ca sardelele, să îi lichidăm pe ruşi pentru că n-au ce căuta în Europa şi fiecare babă română să mulgă vaca cu cască militară pe cap!“, Petre Ţuţea ştia că joacă şarja ultimă, enormul. În sinea lui, râdea homeric. Dan Puric are aerul că rosteşte fraze asemănătoare, luându-le, candid, în serios, până la ultimul detaliu."

Tot textul aici.

PS. Va rog sa nu va opriti cu cititul cand terminati interviul, continuati sa cititi si comentariile. Nu-i pot intelege pe oamenii astia, nu mi-a venit sa cred ce citeam... tare trist...

2 comentarii:

  1. ..pen'ce e trist? Eu zic ca ..acest interviu, cu ale lui comentarii de 'forumisti', bloggeri, cititori , etc, este o radiografie a cititorului roman in acest timp. Si a intelectualui, a mentorului, profesorului..nu este trist, este 100%adevarat. Merci, o seara placuta.

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce este asa de trist?
    Nu ma deranjeaza ca sunt unii de alta parere [ma deranjeaza oarecum numarul lor ;-)] insa ma rascolesc neplacut limbajul si argumentele acestora. Si sa nu-mi spui ca este vorba de niste ignoranti de la coltul strazii care n-au altceva de facut mai bun decat sa citeasca si sa comenteze textele lui Plesu, Liiceanu...

    RăspundețiȘtergere